Raval Bisbal, 42 - 25210 Guissona

973 550 082

Celebració del Domund i la Mare de Déu del Roser

Celebració del Domund i la Mare de Déu del Roser

Domund – Mare de Deu del Roser

El passat 7 d’octubre, l’alumnat de FEDAC Guissona, vàrem retre homenatge a la Mare de Déu del Roser, la patrona de la nostra escola. Així mateix, aprofitàrem aquesta mateixa jornada festiva per realitzar la celebració del DOMUND, en la qual des de l’escola col·laborem amb les missions, efectuant donacions econòmiques, per tal de contribuir en la labor evangelitzadora i de promoció social. Els diners recopilats en la jornada del DOMUND, que han estat un total de 416,99€ per part del centre, es destinen al manteniment d’escoles, centres d’acollida, menjadors socials, orfenats i residències d’avis, entre altres, dels països més necessitats. 

Amb motiu de la celebració del DOMUND, i tenint com a fi en ment ajudar a les persones més necessitades, es facilità una guardiola per aula perquè l’alumnat pogués realitzar les aportacions econòmiques que cada família considerés oportunes. Així mateix, al llarg de la setmana, es dugué a terme un conjunt de reflexions des de tutoria i tutopia per tal d’acompanyar a tot l’alumnat en el camí de la sensibilitat i treballar alguns dels valors humans i solidaris que ens ajuden a créixer, com a persones obertes i compromeses amb els altres, per tal d’aconseguir un món més just. D’aquesta forma, es dugué a la pràctica el paradigma de guanyar-guanyar en el qual, ambdues parts en treuen un benefici. 

En aquest dia assenyalat, els estudiants de 2n d’ESO varen dinamitzar l’estona d’esbarjo d’infantil i primària pintant jocs al primer i segon pati i realitzant vídeos explicatius amb les instruccions de cada un d’aquests jocs. Paral·lelament, l’alumnat d’ESO va gaudir d’una jornada de tornejos solidaris de bàdminton per tal de gaudir de la festivitat. 
A més, sent la celebració de la Mare de Déu del Roser, aprofitàrem aquesta data per retre homenatge al nostre planeta i reconèixer a la Terra com la nostra llar i la nostra mare. És per aquest motiu que l’alumnat de P3, 1r, 3r, 5è de primària i 2n d’ESO, en representació de tot el centre educatiu, participarà en la plantada d’alzines procedents de l’activitat GUISSONAMÉS – organitzada per l’Ajuntament i el Museu de Guissona -, en els espais exteriors de l’escola per tal de posar el nostre granet de sorra a combatre el canvi climàtic, fomentar el desenvolupament sostenible i esdevenir agents transformadors del nostre entorn. Així mateix, cada grup-classe establí sinergies entre ell en realitzar l’activitat i es finalitzà la jornada llegint el manifest de celebració de la diada del DOMUND i la Mare de Déu del Roser.

Podeu veure un resum de la jornada en el següent vídeo: DOMUND (o clicant a la imatge) i la següent galeria d’imatges.

Domund - Mare de Déu del Roser
CreaEscola Quality Certificate for Education Website