Raval Bisbal, 42 - 25210 Guissona

973 550 082

VIDES TRASPLANTADES (DIA DE LA PAU)

VIDES TRASPLANTADES (DIA DE LA PAU)

Un any més ens plantem a 30 de gener, i un any més convé reivindicar la pau el Dia Escolar de la No-violència I la Pau (DENIP), en l’aniversari de la mort de Mahatma Ghandi. Enguany des de la biblioteca de Guissona, en una jornada de fotografies, entrevistes, arpilleres, alumnat, manifest, comunitat, família, expressió, esperança, reivindicació, inclusió, respecte, amor, vida… en definitiva, un dia de PAU. 

Tot això i més és el treball de l’alumnat de 3r d’ESO de FEDAC Guissona des del projecte Sewing Peace que amb #passió i #creActivitat han fet extensiu a tota l’escola, ningú en podia quedar al marge. 

Com a colofó del projecte, i essent de tarannà obert, durant tot el mes de febrer a la biblioteca de Guissona, podeu trobar un recull de fotografies d’estudiants. Es tracta d’estudiants amb les “vides trasplantades”, són estudiats immigrats al poble i ens permeten conèixer, de primera mà, les històries i vivències que van patir en carn pròpia els nostres protagonistes, relatades de viva veu a les entrevistes fetes en el context del projecte “Sewing Peace” que trobareu enllaçades als codis QR de cada retrat.

Envoltant les fotografies, un altre format artístic dona color i simbolisme a l’exposició. Es tracta de les arpilleres, teixides a mà per l’alumnat de FEDAC. Hem volgut recuperar una forma de manifestació pacífica sorgida durant la dictadura de Pinochet al Xile dels 70. Famílies desesperades buscant els seus desapareguts no van poder ser silenciades, les mares van trobar la manera de fer-se sentir, amb la representació sobre teles de les crueltats viscudes en arpilleres que, clandestinament, van esmunyir fora del país. En el nostre cas el simbolisme és doble, ja que l’alumnat hi ha plasmat la seva interpretació d’un símbol per la pau.

La inauguració de l’exposició ha tingut lloc el 30 de gener a les 17h de la tarda amb la lectura del manifest redactat per l’alumnat de secundària responsable del projecte. Si us l’heu perdut, us convidem a visitar-la durant el mes de febrer per posar el nostre granet de sorra i aconseguir, entre tots, un món millor. Com han exclamat els nostres protagonistes: Volem LA PAU!!


CreaEscola Quality Certificate for Education Website