Raval Bisbal, 42 - 25210 Guissona

973 550 082

Les colònies d’Educació Infantil a Santa Maria de Meià

Les colònies d’Educació Infantil a Santa Maria de Meià

Un any més, el dimecres 15 i el dijous 16 de maig, l’alumnat d’Educació Infantil de 2n cicle I3, I4, I5 han anat de colònies. Es tracta d’una gran experiència que estem duent a terme des de fa ja cinc anys!!! És una gran aventura pels petits i petites de l’escola i cada any la gaudim amb èxit.

Aquest curs hem repetit destí, i les colònies les hem gaudit a Santa Maria de Meià. Enguany la temàtica ha estat relacionada amb el pas del temps i es titula “La màquina del temps”. Aquesta activitat ha implicat gaudir d’un espai i d’un entorn únic, amb diversos reptes a superar, realitzant dinàmiques de descoberta i coneixement del magnífic cel del Montsec amb jocs de nit.

Anant de colònies es desenvolupen habilitats socials i emocionals en un espai nou, que no és ni l’acadèmic ni el familiar. Aquests dies de convivència lluny dels pares i mares potencien l’autonomia personal, reforçant la confiança i seguretat, que està lligada al desenvolupament emocional dels infants. Des de FEDAC Guissona som molt partidaris/àries d’aquest tipus d’activitats.

A les colònies estem en contacte permanent amb la natura. I això té molts efectes beneficiosos per la salut física i psicològica. A més a més, el contacte amb la natura afavoreix el desenvolupament dels infants i el seu benestar general.

L’entorn natural de les cases de colònies ens dona l’oportunitat, també, de conèixer la natura en profunditat i fer observacions naturalistes que promouen el coneixement i el respecte cap al medi natural i el territori, com a escola verda que som. 

Durant les colònies convivim 24h amb el grup de companys i companyes de classe i aquesta convivència afavoreix la cohesió del grup i ofereix noves oportunitats de relació. A més a més, la convivència amb les mestres en un context diferent de l’habitual també afavoreix la relació i el vincle afectiu.

Això fa que es reforci també la seva autoestima i benestar emocional, empatia i capacitat de socialització, adquirint habilitats i recursos propis que els acompanyaran tota la vida i els ajudaran a tenir relacions més saludables.

Us deixem també algunes fotos a continuació, i no oblideu de visitar el nostre Instagram per estar al dia de tot el que passa a l’escola. A més a més, en uns dies trobareu al nostre canal de YouTube els vídeo-resum de cada classe.

Colònies Infantil
CreaEscola Quality Certificate for Education Website