Raval Bisbal, 42 - 25210 Guissona

973 550 082

“Hort de la Terra”: l’hort sostenible de S1

“Hort de la Terra”: l’hort sostenible de S1

El projecte d’hort sostenible de 1r d’ESO anomenat aquest curs “Hort de la Terra” està tenint molt d’èxit.

L’alumnat va realitzar una parada de mercat al desembre i està previst fer-ne una altra a la primavera.

Van tenir l’oportunitat de presentar el seu projecte al I Fòrum d’Escoles Verdes de secundària, on van posar en pràctica les seves habilitats com a comunicadors, explicant el pas a pas de totes les activitats. Va ser una gran oportunitat d’aprendre molt d’altres centres educatius, escoltant les seves experiències i compartint una dinàmica grupal.

Treballar en l’etapa de secundària amb un hort creat pels estudiants ofereix una experiència educativa única i enriquidora. Aquesta activitat no només ensenya conceptes pràctics de ciències i agricultura, sinó que també promou valors com la responsabilitat, la cooperació i el respecte pel medi ambient.

Els beneficis són diversos. Els estudiants desenvolupen habilitats pràctiques com la planificació, el conreu i el manteniment de l’hort, fomentant la seva autonomia. A més, la interacció amb la natura millora el benestar emocional i la salut mental. Aprendre sobre cicles de vida de les plantes i la sostenibilitat contribueix a una educació ambiental conscient.

L’hort es converteix en un espai d’aprenentatge participatiu que connecta els estudiants amb el seu entorn. Així, treballar en aquest tipus de projectes no només impulsa el coneixement acadèmic, sinó que també forma individus compromesos i conscients del seu impacte en el món que els envolta.

Gràcies de tot cor a totes les persones que col·laboren en les parades i les que ens continuen ajudant en el nostre dia a dia a l’hort!

CreaEscola Quality Certificate for Education Website