Raval Bisbal, 42 - 25210 Guissona

973 550 082

FEDAC Guissona compta amb un menjador sostenible

FEDAC Guissona compta amb un menjador sostenible

Estem encantats/des d’anunciar que la nostra escola FEDAC Guissona ha rebut recentment el prestigiós Certificat de Menjador Sostenible. Aquest reconeixement destaca el nostre compromís amb la sostenibilitat i la promoció d’hàbits alimentaris saludables i respectuosos amb el medi ambient entre els nostres alumnes.

El procés per obtenir aquest certificat ha estat rigorós i ha implicat una transformació significativa de les nostres pràctiques al menjador escolar. Entre les mesures adoptades, hem introduït un menú basat en productes de proximitat i de temporada, reduint així la petjada de diòxid de carboni associada al transport dels aliments. També hem augmentat l’ús de productes ecològics i hem implementat programes de gestió de residus per reduir el malbaratament alimentari.

Un altre aspecte clau del nostre programa de menjador sostenible ha estat l’educació dels nostres estudiants sobre la importància de fer eleccions alimentàries sostenibles. Hem organitzat tallers, xerrades i activitats pràctiques per ensenyar als alumnes com els seus hàbits alimentaris poden impactar positivament el medi ambient.

Així doncs, i de manera resumida, aquestes són les pràctiques que hem dut a terme:

  • Compra a proveïdors de productes locals
  • Reciclatge d’oli de fregir
  • Reciclatge d’aigua que no es beu, tot regant plantes i horts (Projecte Aqua)
  • Compostatge de matèria orgànica
  • Reducció del malbaratement alimentari. Projecte 3r. Pesen el menjar per reduir les deixalles.
  • Eficiència energètica amb estalvi d’aigua i electricitat.

La consecució d’aquest certificat no hauria estat possible sense la dedicació i l’esforç col·lectiu de tota la comunitat escolar. Volem expressar el nostre agraïment profund a tots els membres del personal, els alumnes, els pares i mares i els nostres proveïdors locals que han treballat conjuntament per aconseguir aquest objectiu.

Aquest reconeixement ens motiva a continuar treballant cap a un futur més sostenible i saludable. Continuarem implementant i millorant les nostres pràctiques ecològiques per assegurar-nos que la nostra escola segueixi sent un model de sostenibilitat en la comunitat educativa. Actualment s’està pensant en reduir encara més el consum d’aigua amb algun projecte que portin a terme alumnes de secundària de l’escola.

Gràcies per confiar en nosaltres i per ser part d’aquesta gran fita.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website