Raval Bisbal, 42 - 25210 Guissona

973 550 082

FEDAC Guissona amb l’ELA

FEDAC Guissona amb l’ELA

El passat dimecres 1 de maig, l’alumnat de sisè de FEDAC Guissona, amb col·laboració de l’Ajuntament, va organitzar una caminada solidària per l’ELA, per donar visibilitat i recaptar fons per aquesta malaltia.

Els alumnes de l’últim curs de primària va iniciar el projecte tot documentant-se sobre aquesta malaltia i, fa uns mesos, a l’escola vam tenir el plaer de rebre l’Ilde Oliveras, un lluitador innat que sofreix aquesta malaltia des de fa una pila d’anys, acompanyat de la seva dona, la Sion Julià. La comunitat de grans va rebre’l amb els braços ben oberts i van escoltar amb entusiasme les seves autèntiques lliçons de vida. Com molt bé diu: “Avui és el millor dia”. L’Ilde lluita amb totes les seves forces perquè tots aquells qui, com ell, pateixen aquesta malaltia, puguin viure amb dignitat.

Així doncs, l’alumnat de 6è de l’escola es va posar les piles per a preparar una jornada solidària per continuar amb la lluita, aprofitant el festiu del dia dels treballadors i treballadores. Durant les setmanes prèvies, van crear una coreografia de la cançó “Ara” de Mini Núñez, van fer cartells informatius sobre la jornada, van fer difusió per les xarxes socials i, fins i tot, van exposar el projecte davant les altres dues escoles del municipi.

El dia va començar amb les inscripcions a tres quarts de deu del matí. El preu per a les persones més grans de 12 anys era de 5€, i s’incloïa la caminada, un detall i una participació al sorteig. A dos quarts d’onze, es va dur a terme el ball conjunt amb la cançó, el qual es pot veure en el següent vídeo:

Seguidament es va dur a terme la caminada, oferint dues opcions:
  • Un recorregut de 6 km pels camins de la Segarra.
  • Un recorregut de 3 km per dins del municipi i apte per a tots els públics.

A dos quarts d’una del migida es va dur a terme el sorteig, en el qual quatre col·laboradors van voler donar un cop de mà.

  • Un pernil i un lot d’embotits per part de BonÀrea.
  • 6 entrades amb visita a les bodegues i un sopar gràcies a Musicveu.
  • 2 vals de 50€ per invertir a Söt Dröm.

Tots plegats i plegades vam passar un matí familiar, amigable i, sobretot, solidari. Ens vam reunir 386 cors amb un mateix fi, visibilitzar l’ELA i aportar el nostre granet de sorra pels familiars i per a trobar-ne la cura. Hem aconeguit 2.243€ que aniran destinats a la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls per continuar lluitant per la causa!

Moltes gràcies a tothom qui s’hagi sumat al projecte, qui n’hagi fet difusió i qui hi hagi col·laborat!!!! #totsplegatssomun No us oblideu de visitar l’instagram de l’escola @fedac.guissona, per veure el vídeo-resum d’aquest magnífic i solidari dia.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website