Raval Bisbal, 42 - 25210 Guissona

973 550 082

FEDAC Connecta !

FEDAC Connecta !

Durant el segon trimestre els alumnes de 3r hem participat als projectes telemàtics de FEDAC Connecta. Dins de tots els projectes que hi podem trobar, ens hem endinsat en el projecte “X coses que no sabies de Guissona” que consisteix en aprendre i conèixer noves coses del nostre poble amb l’objectiu de realitzar un vídeo com a producte final. En l’inici del projecte, vam buscar informació sobre l’aigua en l’antiga IESSO. Ens vam posar en contacte amb el David Castellana, responsable del museu del nostre poble, i ens va organitzar una visita guiada per adquirir nous aprenentatges sobre el tema que havíem escollit. 

Allà, ens van explicar perquè els romans van escollir Guissona per instaurar-hi la seva república. Vam aprendre que els romans tenien sistemes d’aigua corrent i de quin material estaven fetes les canonades d’aquests sistemes. Vam poder observar els pous que feien els romans, i conèixer de primera mà les termes, que eren uns edificis públics on anaven els romans a banyar-se, a fer natació i a passar el seu temps lliure jugant a jocs de taula dins les piscines. El que més ens va sobtar del que ens van explicar, va ser que primer hi anaven els homes, així tenien l’aigua neta i després hi anaven les dones.

A més a més també vam aprendre com els romans estructuraven les seves ciutats. Aprofitaven les muralles per posar-hi les cases al costat i al mig de la ciutat hi havia una font d’aigua.

Finalment, un cop ens havien resolt els nostres dubtes i ja teniem en mà la informació que preteníem aconseguir, solament ens quedava explicar-ho davant de les càmeres, hi així ho vam fer. Ens varem convertir en periodistes i vam enregistrar tot el que havíem après per després editar-ho i poder presentar-vos el següent vídeo.

Esperem que us agradi !

FEDAC Connecta
CreaEscola Quality Certificate for Education Website