Raval Bisbal, 42 - 25210 Guissona

973 550 082

EXPOSICIÓ DEL SIRO LÓPEZ A LA NAU BOSTIK

EXPOSICIÓ DEL SIRO LÓPEZ A LA NAU BOSTIK

L’alumnat de 5è i 6è de primària ha visitat l’exposició del Siro Lòpez a la nau Bostik.

El dia 28 de febrer es va inaugurar l’exposició a la Nau Bostik de Barcelona. En aquest espai s’hi podia trobar, en una sala, diverses obres del Siro López, algunes de les quals van seguir una ruta itinerant per les escoles FEDAC, durant aquest curs i l’anterior.

En una altra sala, hi havia una obra de cada escola, una creació realitzada per l’alumnat de forma individual o col·lectiva, tot inspirant-se amb el Siro i la seva filosofia. Aquestes són el resultat de la visita de les seves obres a les nostres escoles, produccions totalment lliures sobre la impressió que els va causar la seva contemplació. En aquestes expressaven què els transmetia, com es sentien…

Durant el mes de març, diversos grups de diferents nivells de totes les escoles FEDAC, han visitat aquesta exposició i han participat dels tallers que s’hi realitzaven. 

El dia 29 de març, l’alumnat de P5 i P6, de la nostra escola, van visitar la Nau Bostik.  Allà van realitzar diferents tallers, a banda de contemplar les obres d’en Siro i les dels companys/es d’altres escoles. També van aprofitar la jornada per a visitar altres monuments de la ciutat de Barcelona. 

La Nau Bostik estava oberta a tothom, no només a les escoles FEDAC, sinó també a altres escoles, entitats, associacions, famílies… 

A la seva web https://www.mesartalesescoles.cat/ s’oferien diferents propostes, algunes gratuïtes i d’altres amb un preu simbòlic. Calia fer la reserva amb cita prèvia.

Una aposta van ser els “dijous interactius” (tots els dijous, a la tarda, del mes de març), una sèrie de propostes on poder gaudir de l’expressió i les emocions a través de l’art i la creativitat:

  • Mar&Art. Experiència sensorial a través de l’art
  • Instroniks. Makers a l’aula
  • Dansa gestual
  • Desbloqueja la teva creativitat

L’altra s’anomenava “+Art el cap de setmana” (tots els dissabtes, al matí, del mes de març), una programació plena d’experiències artístiques i educatives diferents, on poder experimentar amb diversos llenguatges artístics i expresar-se.

Aquestes propostes estaven adreçades a un públic més familiar i creades, especialment, per aquestes.

Cada dissabte s’oferia una proposta diferent:

  • Tina, la caçadora de contes i el seu viatge pels drets infantils.
  • Creació d’un mòbil decoratiu
  • Tinkering musical
  • Les increïbles històries del Dr. Klüpper

El pas de l’esdeveniment +ART a les escoles per la Nau Bostik de Barcelona culminarà els dies 1 i 2 d’abril de 2022 amb les Jornades +ART.

Les ponències de les Jornades +ART giraran al voltant del valor d’introduir els diferents llenguatges artístics a les aules, amb ponències d’experts d’institucions referents en l’àmbit cultural i educatiu, com el Teatre del Liceu, el MACBA o la Universitat de Girona, entre d’altres.

L’entrada és gratuïta, però l’aforament és limitat.

+art a les escoles
CreaEscola Quality Certificate for Education Website