Raval Bisbal, 42 - 25210 Guissona

973 550 082

Alfabet de la PAU

Alfabet de la PAU

FEDAC Guissona ens presenta el seu artístic Alfabet de la PAU !

Cada 30 de gener, des de 1964, se celebra el Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP) per recordar el llegat de Mahatma Ghandi el dia que es commemora l’aniversari de la seva mort. El DENIP propugna una educació permanent en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau. 

Des de FEDAC Guissona, un any més, hem aprofitat l’oportunitat que ens brinda aquesta data per fer de l’escola un espai una mica més reflexiu, crític i actiu en la propagació dels valors de la pau i de la solidaritat. Enguany, amb l’objectiu de sensibilitzar que la pau és molt més que l’absència de guerres i baralles. Arran de converses tutòpiques amb l’alumnat de primer d’ESO, i inspirats pel #ProjectLiteracy, va sorgir la proposta d’elaborar un Alfabet de la Pau. D’alguna manera preteníem visualitzar que la Pau, com el gegant de les compres en línia, va de la A a la Z.

Integradors de mena, el nostre alumnat va tenir clar des del principi que això es tractava d’un projecte d’escola i, per tant, tots n’havíem de ser partícips. La difusió de la idea es va fer en forma de reflexió conjunta a cada grup classe, el resultat de la qual es va plasmar digitalment en forma de núvols de paraules.

La cirereta del pastís va ser afegir-hi el binomi escola verda / +Art a les Escoles, i les lletres en 3D amb materials reciclats i naturals diversos n’han estat el producte final. 

Potser és el més vistós, però no és pas el més sorprenent. I és que les reflexions d’alguns infants, ja ben menuts, a l’hora d’escollir la paraula i el perquè ens han deixat gratament sorpresos. Així, amb Amor i Bondat hem obert el Cor per Despertar la pau, Estimar-nos i trobar la Felicitat. Amb Gratitud per l’Harmonia de la Igualtat, la Justícia i la Llibertat, hem recordat la Migració i deixat inspirar per la Natura, en forma d’ocell Kiwi, d’edelWeiss, o d’Oasi. Hem apreciat el Regal de la Pau amb Quietud i hem Somiat amb la Tolerància i la Unió, que són Vida, per acabar Xiuxiuejant al Yin i al Yang i asollir l’estat Zen. 

Perquè l’art és pau, i l’alumnat de FEDAC Guissona de la Pau n’ha fet Art.

Podeu veure un recull de la jornada en el següent enllaç vídeo

Alfabet de la PAU
CreaEscola Quality Certificate for Education Website