Raval Bisbal, 42 - 25210 Guissona

973 550 082

Entrevista al cuiner de l’escola.

Entrevista al cuiner de l’escola.

Entrevista al cuiner de l’escola FEDAC Guissona amb motiu del dia Internacional de l’Alimentació.

Dissabte passat, 16 d’octubre de 2021, va ser el dia Internacional de l’Alimentació. Degut això l’alumnat de 3r de primària van fer una entrevista al cuiner de l’escola, Xavier Roset, de l’empresa Serunion.

Us deixem amb l’entrevista i amb algunes imatges.

Entrevista al cuiner de l'escola, Xavier Roset.

Com et dius ?

Xavi Roset Batlle. 

D’on ets? 

Sóc de Vilanova i la Geltrú però Visc a la Guardialada, d’aquí a poc, però, aniré a viure a Sant Guim de la Plana. 

Quants anys tens ? 

45 anys.

Quants anys fa que et dediques al món de la cuina? 

Professionalment fa 10 anys, però he cuinat des dels 12-13 anys.

Com vas començar a cuinar? 

Als 12-13 anys quan arribava de l’escola la mare estava cuinant i parlàvem mentre ella cuinava. La vaig començar a ajudar.

Què és el que més t’agrada d’aquesta feina? 

No aniria mai a Master Xef perquè la cuina és un acte d’amor, fer feliços als que estimes.

MasterXef és competir.

Qui et va ensenyar a cuinar? 

Vaig començar amb la meva mare que em va ensenyar moltes coses i també la meva àvia. M’agrada molt també experimentar i provar coses.

Sempre t’has dedicat a fer de cuiner? 

Que va!! No! La primera feina va ser peixater, la segona de manobra a la construcció, comercial i repartidor de magdalenes, després administratiu en un partit polític, propietari d’una papereria, … . Però el que més m’agrada és fer de cuiner.

Quin és el menjar que t’agrada més cuinar? 

L’arròs, paella.

I quin menys?  N’hi ha algun que et costa més? 

No n’hi ha cap que no m’agradi cuinar. La preparació és molt i molt important i m’avorreix una mica per exemple pelar les verdures.

Les receptes que utilitzes són originals? 

Totes tenen el meu toc. M’agrada molt la cuina tradicional i posar-hi el meu toc.

Quin és el teu menjar preferit? 

Macarrons amb bacallà i all i oli (plat de la Ràpita)

Quin és el teu cuiner preferit? 

La meva mare.

Quin ha sigut el teu major repte? 

Fer una paella per 400 persones! Al Carnaval de Secà de Cervera.

Com t’organitzes en el dia a dia? 

És molt important l’organització, el primer que faig és engegar el forn i fer el pa, després començo a preparar el dinar i a partir de les 10h. començo a fer els entrepans, després rentar fruites, amanida, … . A partir de les 12h. comencem a parar taules.

Com es fa la compra? 

Cada setmana es compra el que s’ha de cuinar d’aquí dues setmanes. Es fa a partir d’un aplicatiu d’internet.

Estas content a la nostra escola?

Estic contentíssim. Abans treballava en una casa de Colònies.

Qui fa els menús que cuines?

Els fa una dietista. ( No la coneixem )

Entrevista al cuiner de l'escola, Xavier Roset.
CreaEscola Quality Certificate for Education Website