Raval Bisbal, 42 - 25210 Guissona

973 550 082

Els projectes de Cicle Inicial: ‘Guissona Tour’ i ‘Experimenta’

Els projectes de Cicle Inicial: ‘Guissona Tour’ i ‘Experimenta’

A FEDAC Guissona estem compromesos amb oferir al nostre alumnat experiències educatives significatives que fomentin una entesa profunda i holística del món que els envolta. És per això que, trimestre rere trimestre, integrem activament projectes inerdisciplianaris en el nostre pla de treball, reconeixent-ne la importància en el desenvolupament i creixement del nostre alumnat. En aquesta notícia, parlarem dels projectes que s’han dut a terme a cicle inicial.

Els projectes són una amalgama de múltiples disciplines acadèmiques que s’entrellacen per abordar temes complexos des de perspectives diverses. En comptes de compartir coneixements de manera aïllada, aquesta metodologia permet explorar connexions entre diferents àrees, promovent aprenentatges molt més profunds i significatius.

Durant aquest curs, a cicle inicial hem dut a terme 6 projectes diferents, un per cada curs i trimestre. Al nostre Instagram en podeu veure més d’altres etapes. Seguidament, compartirem algun dels projectes de Cicle Inicial:

A primer de primària hem dut a terme el projecte anomenat ‘El món, casa nostra‘, el qual ens ha permès conèixer millor on vivim. Hem treballat diferents conceptes com les comarques, els rius, els pobles i les adreces. També hem treballat amb mapes i hem après sobre països i banderes del món. Centrant-nos en Guissona, hem conegut la bandera i l’escut i hem anat a la recerca d’informació dels llocs més emblemàtics. Amb tot això, hem conclòs el nostre projecte organitzant el ‘Guissona Tour’: ens hem convertit en autèntics/ques guies i hem organitzat una visita turística per la vila a les famílies. A través d’aquest projectem hem treballat l’oratòria, la redacció i revisió de textos, la vessant més artística i el treball en equip, entre moltes altres competències i habilitats. Us deixem a continuació un vídeo-resum.

L’alumnat de segon s’han convertit en autèntics/ques científics/ques, tot duent a terme el projecte anomenat ‘Experimenta‘. Aquesta dinàmica els ha permès endinsar-se en el món de la ciència a través de diversos experiments i activitats. Han pogut comprendre conceptes científics de manera pràctica i divertida, i amb material ben divers: la física, les reaccions químiques, l’electricitat estàtica… Seguidament us mostrem algunes imatges d’aquests dies.

Com a comunitat educativa, creiem fermament en el poder transformador dels projectes interdisciplinars per enriquir l’aprenentatge dels nostres nens i nenes. Continuarem cultivant un ambient que fomenti la creativitat, la curiositat i l’exploració interdisciplinària, amb l’objectiu de formar individus crítics, compromesos i preparats per fer front als desafiaments del nostre dia a dia. #avuixdemà

CreaEscola Quality Certificate for Education Website