Raval Bisbal, 42 - 25210 Guissona

973 550 082

DOMUND 2022

DOMUND 2022

FEDAC Guissona celebra el Domund 2022 com cada curs per ajudar a les persones necessitades.

El passat divendres, 21 d’octubre, FEDAC Guissona es va sumar a la celebració del DOMUND, aquest es tracta de la jornada anual en la qual l’església catòlica promou l’esperit missioner i els valors cristians, col·laborant en diverses missions evangelitzadores i de promoció social.

Amb motiu de la celebració del DOMUND, i tenint com a fi en ment ajudar a les persones més necessitades, l’alumnat de 2n d’ESO va dinamitzar una subhasta solidària de serveis a través de la qual tot l’alumnat d’infantil, primària i secundària gaudís d’un conjunt d’activitats preparades pel grup promotor. Entre aquestes destacaven els tornejos esportius, la sessió de cine amb crispetes, el taller de papiroflèxia, l’escape room i la gimcana esportiva.  

Fou el mateix alumnat de 2n d’ESO qui, una setmana abans de la celebració de la jornada, es dedicà a explicar la dinàmica a tots els nens i nenes de FEDAC Guissona i els facilitaren una guardiola per aula perquè l’alumnat pogués realitzar les aportacions econòmiques que cada família considerés oportunes. Així mateix, al llarg de la setmana, es dugué a terme un conjunt de reflexions des de tutoria i tutopia per tal d’acompanyar a tot l’alumnat en el camí de la sensibilitat i treballar alguns dels valors humans i solidaris que ens ajuden a créixer, com a persones obertes i compromeses amb els altres, per tal d’aconseguir un món més just. D’aquesta forma, es dugué a la pràctica el paradigma de guanyar-guanyar en el qual ambdues parts en treuen un benefici. 

La subhasta solidària de serveis fou tot un èxit, l’alumnat es va mostrar entusiasmat davant les activitats realitzades i, a més, es va garantir que cada grup-classe pogués gaudir, a posteriori, de l’activitat escollida en primera opció. Els diners recopilats en la jornada del DOMUND han estat un total de 510,18€ per part de FEDAC Guissona, els quals aniran destinats a missions com la de crear i mantenir escoles a Myanmar (Birmània), Makeni (Sierra Leone), Madagascar i Angola i oferir-hi atenció mèdica, entre altres.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website