Raval Bisbal, 42 - 25210 Guissona

973 550 082

Cicle Superior marxem de colònies!

Cicle Superior marxem de colònies!

Els dies 7, 8 i 9 d’octubre l’alumnat del Cicle Superior vam anar de Colònies a “El Rourell”, a Puigpardines, la Vall d’en Bas. El Rourell és un indret envoltat de tranquil·litat i natura, situat al cor del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

Direu: “Colònies al primer trimestre?“. Doncs !  

Anant de colònies al primer trimestre volem afavorir la cohesió de grup i, alhora, descobrir paisatges naturals de tardor, que potser no hi estem tan acostumats/des. A més a més, a P5, estem fent el projecte “Com es forma un volcà?”.  Per tot això, hem optat per fer les colònies aquest primer trimestre.

L’entorn de la casa de colònies és un marc incomparable per l’estudi dels volcans, ecosistemes, fauna, flora autòctona i la influència que l’home ha tingut en la formació del paisatge actual.

Dilluns al matí, ben d’hora, vam sortir cap a Besalú, un dels pobles medievals més bonics i més ben conservats. Vam visitar el pont, el barri jueu, el monestir de Sant Pere… Tot seguit vam anar cap a la casa de colònies, on vam dinar i a la tarda van començar les activitats. La primera tarda ens tocava orientació i joc de lots, a la nit. 

L’endemà vam fer una magnífica ruta a peu, d’uns 12 quilòmetres per visitar els volcans El Croscat i Santa Margarida i la Fageda d’en Jordà.

  • Vam començar la ruta que ens va permetre visitar l’impressionant tall del Croscat, d’on n’extreien gredes, que són antics esquitxos de magma.
  • Al volcà de Santa Margarida vam entrar dins el cràter, que avui és un prat amb l’ermita d’origen romànic de Santa Margarida.
  • La Fageda d’en Jordà és un bosc de faigs, el més gran d’Europa, crescut a sobre la lava del volcà Croscat. A la tardor és el moment àlgid per visitar-ho, per l’espectacular varietat de colors que ens ofereix i els seus camins daurats, degut a les fulles dels arbres que van caient.

Entre la visita als volcans i el passeig per la Fageda vam fer un magnífic dinar de pícnic que ens va fer arribar l’organització de la casa de colònies. A la nit no podia faltar una mica de música per moure el cos!

L’endemà al matí vam gaudir fent una gimcana col·laborativa.  Vam acabar l’estada amb un bon dinar i ens vam acomiadar de la casa i dels monitors. 

Han estat uns dies de convivència i amistat, d’aprenentatge i aventura on hem viscut noves emocions i experiències! Han estat unes colònies educatives però al mateix temps lúdiques i aquesta combinació ens agrada molt!

CreaEscola Quality Certificate for Education Website