Raval Bisbal, 42 - 25210 Guissona

973 550 082

Per què treballem per comissions a l’escola?

Per què treballem per comissions a l’escola?

A la nostra escola, treballem constantment per millorar l’experiència educativa del nostre alumnat. Per aconseguir-ho, el claustre docent fa anys que ens organitzem en diverses comissions de treball, cadascuna encarregada de promoure projectes específics que enriqueixen la vida escolar.

Aprofitem aquesta notícia per fer-vos coneixedors/es de les comissions, de com treballem i de quins objectius tenim per col·laborar en el dia a dia de l’escola. Aquestes són les nostres 8 comissions:

  • Shakers
  • AIP (Agent Impulsor de la Participació a l’escola)
  • Escola Verda
  • LEM (Líder en Mi)
  • De❤️art
  • Coordinació
  • Mentor
  • Comunica

🧩 Els Shakers som agents de canvi en l’organització del nostre centre. Tenim com a objectiu sacsejar des de la base l’equip docent en pro de l’exploració de noves metodologies, facilitar la innovació i acompanyar-los en els processos de transformació i canvi.

📣 Des de la comissió AIP el que pretenem és escoltar la veu de tota la comunitat, creant els contextos per fomentar la participació de tots. Intentem fer una escola més democràtica, tenint en compte els cinc pilars de la democràcia, no només la presa de decisions o governança, sinó també l’habitança (bon ambient), l’alteritat (diversitat) i l’ethos (ètica).

💧Des de l’any 2013 la nostra escola forma part de la xarxa d’escoles verdes de Catalunya (més de 800 centres). La comissió d’Escola Verda té com a objectius vetllar per la sostenibilitat de l’escola i tenir molt present quina és la repercussió de les nostres accions realitzades en l’entorn més proper. A la vegada també és l’encarregada de promoure activitats “verdes” a tots els nivells i de manera transversal.

🌳 La funció de la comissió LEM és acompanyar als nostres companys i companyes educadors/es en “El líder en mi”, ja que és un procés de transformació, on els educadors ajuden a l’alumnat en el lideratge mitjançant l’arbre dels 7 hàbits i les seves conductes: per aprendre a ser més autònoms, a aprendre iniciatives, a tenir un fi en ment, a prioritzar el temps, a conèixer les pròpies emocions, a expressar les seves opinions, a resoldre conflictes i a buscar solucions de manera creativa i grupal.

🎨 A DecorArt som un grup compromès amb la idea de transformar l’aperença de la nostra escola perquè els espais parlin i es respiri creativitat. Volem que la nostra escola sigui un reflex de tots nosaltres, una obra d’art col·lectiva.

🔗 La comissió de Coordinació està en procés de creació. Aquesta estarà formada per una representant de cada etapa educativa i tindrà l’objectiu de garantir una bona coordinació entre les diferents etapes, assegurant una transició coherent i un treball pedagògic alineat entre tots els nivells de l’escola.

🫱🏼‍🫲🏽 Mentor consisteix en oferir un acompanyament al professorat novell a partir de tècniques d’observació d’aula i feedback. Aquesta roda d’aprenentatge entre el/la mentor i el/la mentoritzat sempre es basa en fets i deixa de banda subjectivitats i judicis de valor. La mentoria pretén ajudar a desenvolupar les competències dels nous/ves docents i la seva identitat com a mestres.

📞 Des de Comunica ens encarreguem de fomentar una comunicació fluida entre l’escola i la comunitat educativa. Som les responsables de portar les eines digitals del centre, així com les xarxes socials i la pàgina web de l’escola per tal de fer a tothom coneixedor d’informacions importants, de notícies i del dia a dia de l’escola.

Aquestes comissions ens permeten treballar de manera col·laborativa i asseguren que totes les àrees importants de la nostra escola estiguin ben cobertes. Continuem avançant amb il·lusió per oferir la millor experiència educativa al nostre alumnat!

A continuació us deixem una imatge l’equip humà de l’escola, agrupat en les diferents comissions.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website